• Zure nederlaag OVV'67 MO15-1
    16 feb 2020
  • Een ramvol uitvak bij GRC'14 - OVV'67 MO15-1
  • Verliezen is natuurlijk nooit leuk. Maar de manier waarop kan best wel het verschil maken tussen er vrede mee hebben of je toch benadeeld voelen. Dat laatste viel de meiden van OVV’67 MO15 ten deel. In een uiterst boeiend duel tegen het Giessense GRC ’14 waarin maar liefst 7 doelpunten te bewonderen waren trokken de plattelandsvoetbalmeiden uit Oosteind met 4-3 aan het kortste eind. Een score die niemand op het totoformulier had ingevuld. Gezien de stand op de ranglijst waren beide teams aan elkaar gewaagd (allebei 6 uit 2).
    Daar was echter in de 1e helft van de wedstrijd nauwelijks iets van te merken. Het waren de Giessense gastvrouwen die het spel dicteerden. OVV’67 stelde daar eigenlijk niets tegenover. Dat de rust werd bereikt met een 3-0 achterstand was dus nauwelijks verbazingwekkend. Maar zoals zo vaak bij de meiden van OVV’67 MO15-1 begint de wedstrijd pas in de 2e helft. Nadat in de rust dus zoals gewoonlijk de puntjes weer  op de i waren gezet, werd het publiek getrakteerd op een heel ander OVV’67. Ook nu bleek weer dat de Oosteindsen het op karakter, geloof in eigen kunnen, inzet en vechtlust iedere tegenstander moeilijk kunnen maken. Een belangrijke rol daarin was weggelegd voor Jady.
    Met 2 doelpunten wist de linksbenige spits de wedstrijd flink te kantelen. GRC zag zo een comfortabele 3-0 voorsprong in no-time verdampen tot een magere 3-2. De Giessense dames werden bijkans helemaal gek en waren even later op slag radeloos toen Noa eigenhandig de 3-3 op het bord liet noteren. Op basis van het vertoonde spel over de gehele wedstrijd gezien een terechte stand. Er was echter 1 iemand die daar anders over dacht; de (club) scheidsrechter. Daar waar de man al enige tijd met de fluit in de aanslag klaarstond om het eindsignaal ten gehore te brengen (de speeltijd was al ruimschoots verstreken) leek het hem nog wel een goed idee om de gastvrouwen nog wat extra tijd in de extra tijd te gunnen. En met succes: een laatste wanhoopsschot vanaf randje 16 verdween buiten bereik van Sanne in de rechterhoek: 4-3. Hierna volgde alsnog het eindsignaal en stonden de Oosteindsen gefrustreerd met lege handen. “Het is zó ongelofelijk zuur”, foeterde een uitblinkende Jady na afloop. “Het geeft natuurlijk een lekker gevoel om belangrijk te zijn voor mijn team en er 2 in te schoppen, maar uiteindelijk hebben we niks”, aldus de doeltreffende linkerspits. Ook coach van Strien was zichtbaar aangeslagen: “Als we er kansloos met 3-0 vanaf gaan, dan kan ik dat wel een plekje geven, maar als we ons zó terugknokken in de wedstrijd , en dan op deze manier een punt door de neus geboord zien worden, dan ben ik daar goed ziek van, maar ik ben wel ongelofelijk trots op onze meiden. Ze hebben werkelijk alles gegeven en kan ze absoluut niks verwijten. De beloning bleef echter uit, helaas”. Vanwege carnaval ligt de competitie nu even stil. Deze wordt hervat op 7 maart met een thuiswedstrijd tegen Woudrichem. Aanvang 10:30 uur.