• OVV'67 MO13-1 Kampioen ! ( Zaterdag 19 januari 2019 )

  Hossende speelsters en staf, huilende moeders, trotse vaders, broertjes en zussen. Kortom; het was één grote blij afgelopen zaterdag in Oosteind.
  Wat in eerste instantie ging lijken op een zeer spannende wedstrijd, draaide uiteindelijk uit op een ( niet verwachte ) ruime zege. OVV’67 MO13-1 kreeg pseudo-kampioen Gilze met ruime cijfers op de knietjes: 8-1. Waar er vooraf werd geroepen door de Gilze-meiden: “Meloen, meloen, wij zijn de Kampioen”, werd er na afloop door de OVV-dames gezongen: “Peer, peer, nu zijn jullie dat niet meer”. Het doorgaan van de wedstrijd hing in eerste instantie aan een zijden draadje, maar het veld bleek na een nachtje vorst toch goed bespeelbaar en dus kon er onder de bezielende leiding van Dhr. Van Gool afgetrapt worden in een tot de nok toe gevuld sportpark Uilendonck. Er moest gewonnen worden. Bij een gelijk spel of verlies was Gilze de definitieve kampioen.
  Coach van Strien kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Maud was niet inzetbaar en zodoende was Babs de logische vervangster.
  Ze deed dat vol overgave, zo bleek later tijdens de wedstrijd. De spanning was van de verschillende koppies af te lezen en dus was het ook niet zo heel verwonderlijk dat Gilze reeds na 4 minuten spelen op voorsprong kwam.
  Keepster Sanne kreeg nog wel een hand tegen het harde afstandsschot maar het bleek onvoldoende: 0-1.
  Hierna nam, niet voor het eerst dit seizoen, Fenne vS het team bij de hand. Zij wist na ongeveer een kwartier spelen de stand gelijk te trekken: 1-1.
  Even later was het dezelfde Fenne die de achterstand wist om te buigen in een 2-1 voorsprong. Dat de wedstrijd geen gelopen race was bleek wel uit het op en neer gaande spel. Valerie, Svenne, Marit en Fenne (L) moesten alle zeilen bijzetten om de Gilze-lady’s van het doel weg te houden.
  De rust werd bereikt met een marginale voorsprong. Met wat kleine tactische omzettingen werd de 2e helft aangevangen. Niene kreeg de controlerende taak op het middenveld toebedeeld en Mira mocht kort achter de spitsen gaan voetballen. Na deze omzettingen bleek er toch vrij snel een krachtsverschil te ontstaan. Door doelpunten van Fenne (vS), Mira en Naomi wisten de Oosteindse voetbalmeiskes uit te lopen naar 8-1. En dus kon men na het laatste fluitsignaal de gebruikelijke taferelen aanschouwen welke zich altijd afspelen na afloop van een kampioenswedstrijd: Blije mensen namen bezit van het veld, er werd champagne geschonken, polonaise gelopen, medailles, shawls, en bloemen uitgedeeld.
  In het spelershome kon men vervolgens aanschuiven voor een banquet bestaande uit frietjes en snacks. Het was dus nog lang feest in Oosteind.
  De technische leiding heeft de meiden deze week rust gegund en volgende week pakt men de draad weer op. Op naar (hopelijk) weer een succesvol seizoen.

  Het afgelopen najaarsseizoen heb je het wel en wee kunnen volgen van ons meidenteam: de MO13-1.
  Wellicht hebben we meiden nieuwsgierig gemaakt. Wil jij ook eens proberen of voetballen samen met meiden wat voor jou is ?
  Of voetbal je al, maar heb je het niet naar je zin bij je huidige club of team ? Stuur een mailtje naar info@ovv67.nl en we nemen contact met je op !
  Wij zijn een kleine vereniging, maar groots in het meidenvoetbal ! Er spelen al meer meiden uit Oosterhout en Dongen bij onze club !
  Speel binnenkort ook de sterren van de hemel en maak deel uit van een grote vriendinnengroep ! Wij zijn OVV !

 • OVV’67 MO13-1 werkt in alle rust naar topper. ( zaterdag 12 januari 2019 )

  De voetbalwereld mag dan misschien nog in een winterslaap bivakkeren, maar de meiden van OVV’67 MO13-1 zijn klaarwakker.
  Sterker; ze zijn hard aan het werk. Sinds de laatste wedstrijd van 15 december hebben de plattelandsvoetbalmeiden een korte periode vrijaf gekregen voor de feestdagen maar nu die achter de rug zijn staat alles weer in het teken van de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal !
  Op de agenda staat 1 datum rood omcirkelt: Zaterdag 19 januari. De dag des oordeels. Matchday. Erop of eronder. De dood of de gladiolen. Noem het hoe je het wil. Feit is dat de OVV-meiden aankomende zaterdag flink aan de bak moeten. Tegenstander Gilze komt naar Oosteind. De ploeg die zichzelf al tot kampioen kroonde gaat een zware sigaar roken, als het aan de meiden van OVV’67 ligt. Winst op Gilze is noodzakelijk om de platte kar onder het stof vandaan te halen. Trainer Corné van Strien traint dezer dagen met de meiden op een soort van mini-trainingskamp achter gesloten deuren. Alleen afgelopen zaterdag was de pers welkom om te zien hoe de meiden in een nat en herfstachtig decor werkten aan een lange trainings-sessie.
  Spitsen Fenne (vS) en Mira werken apart van de groep aan het afwerken op doel. Mira traint niet voluit maar over haar inzetbaarheid wordt niet getwijfeld. Technisch Directeur vd Boom oogt tevreden over zijn pupillen. Geeft aanwijzingen, en grijpt in als het nodig is.
  En terwijl keeperstrainer Patrick de lat wat hoger legt ( figuurlijk gezien ) voor Sanne tijdens  de oefeningen, houden de andere coaches de rest van de ploeg bezig. Conditioneel is iedereen topfit. Grote problemen kent van Strien niet. “Alleen 1 van onze backs ( Maud, red ) is een vraagteken. Het hele seizoen tobt zij al met haar enkel, maar de clubarts houdt de vinger aan de pols, eeeehhh, enkel,”grapt van Strien die verder ontspannen oogt. En mocht zaterdag alsnog te vroeg komen, dan heeft van Strien met Babs een solide alternatief. Al eerder dit seizoen heeft zij bewezen een prima stand-in te zijn.
  Een optie zou kunnen zijn dat Marit een linie terug schuift waardoor Babs op het middenveld een controlerende taak krijgt toebedeeld.
  Aanvoerster Niene kan op haar beurt dan voor extra aanvallende impulsen zorgen, spelend in de punt naar voren. Zij heeft scorend  vermogen en het gevoel om vanachter de spits voor het doel te verschijnen. Verder zal Valerie centraal achterin de verdediging leiden, zoals dat het hele seizoen al het geval is.
  Hoe van Strien zijn meiden uiteindelijk gaat neerzetten is dus deels nog een verrassing. Ook deze zaterdag werd de training afgesloten met een partij-vorm, maar aan de verdeling van de hesjes konden vandaag in ieder geval nog geen conclusies worden verbonden. Deze week wordt er nog 2 x getraind in aanloop naar zaterdag. Nog een paar dagen om de puntjes op de i te zetten.
  Wedstrijd: OVV’67 MO13-1 – Gilze MO13-2. Zaterdag 19 januari. Aanvang: 11:00 uur.
  ( Vermoedelijke ) Opstelling: Doel: Sanne. Achter: Svenne, Valerie, Maud, Marit. Midden: Naomi, Niene, Babs, Fenne L. Voor: Fenne vS, Mira.

 • OVV’67 MO13-1: Zo ! En dan nu Gilze ! ( zaterdag 15 december 2018 )

  "It giet oan" ! Een ontknoping waar iedere voetballiefhebber warm zal van worden in deze wat koudere dagen.
  Afgelopen zaterdag namen de plattelandsvoetbalmeiden van OVV’67 MO13-1 de laatste horde; VV Haarsteeg werd met ruime cijfers terug de kleedkamer ingestuurd en dat betekent automatisch dat OVV’67 en Gilze in een rechtstreeks onderling duel gaan uitmaken wie zich kampioen mag noemen.
  Een ware inhaalrace vond er de afgelopen weken plaats. OVV’67 moest het reusachtige doelsaldo van VV Gilze zien te achterhalen.
  Afgelopen zaterdag was daarvoor de laatste kans en deze werd met beide handen aangegrepen. Op een kunststof veld met kurkkorreltjes gingen de OVV-meiskes deze ochtend voortvarend van start. Zoals wel vaker dit seizoen was het Fenne (vS) die de weg naar het doel weer prima wist te vinden.
  Haar scoringsdrift bracht de man van het scorebord tot wanhoop want de beste man blééf goochelen met de cijfertjes. Binnen een kwartier kon men een loepzuivere hattrick noteren. Daarna was het Marit die de 4e binnen tikte. Bij een spaarzame uitval van Haarsteeg viel een tegengoal te noteren, maar direct daarna was het wederom Fenne (vS) die er 1-5 en 1-6 van maakte. De 1e helft had ook wel wat weg van een wedstrijdje "latjetrap".
  Doelpaal en lat werd maar liefst 4 x geraakt. Na de thee zakte OVV’67 MO13-1 wat terug maar tot grote kansen van Haarsteeg leidde dat niet.
  Naomi bleek ook weer op dreef te zijn en pikte, als gewoonlijk, ook haar goaltje weer mee.. Met dode spelmomenten weten de Oosteindse dames ook wel raad: Marit rondde een ingestudeerde corner uitstekend af: 1-8. En Mira deed deze zaterdag ook weer wat er van haar gevraagd werd: scoren dmv het afvuren van haar beruchte kanonskogels. Kort voor tijd ranselde zij eerst de 1-9 binnen waarna ze dat huzarenstukje bijna nog eens herhaalde door de keepster van Haarsteeg doormidden te schieten. Naar verluidt ligt de doeldame van Haarsteeg nu nóg met buikpijn op bed. Het laatste woord was aan Fenne (vS): 1-10.
  Nadat middenveldster Fenne (L) na afloop van de wedstrijd de heren van FOX en de NOS te woord had gestaan werd zij direct de spelersbus in gedirigeerd door persvoorlichtster Vicky. Helaas dus geen vragen van onze kant, maar haar brede, bijna verlegen glimlach verraadde haar gemoedstoestand.
  Of was het omdat er jongens langs de kant van het veld stonden met een bordje: "Fenne, mag ik je shirt"?
  Coach van Strien spraken wij nog wel kort: "19 januari moet het gaan gebeuren. Wij zijn er klaar voor. De meiden krijgen nu even vrijaf, maar na nieuwjaar gaan we kort op trainingskamp en gaan we in alle rust naar de 19e toewerken". Op de vraag hoe hij Gilze denkt te kunnen bestrijden wierp hij toch een rookgordijntje op: "We hebben een heel sterke kleedkamer. Alle speelsters komen in aanmerking voor een basisplaats. Wie er dan ook starten, laat ik even in het midden, maar geloof me; iedereen komt aan spelen toe. We zullen spelen vanuit een strakke organisatie. Dat is er bij onze meiden met de paplepel ingeslagen. Verder heeft Gilze weinig geheimen voor ons. We hebben ze uitgebreid geanalyseerd en we weten waar we ze pijn kunnen doen", aldus een zelfverzekerde van Strien. Overigens is de allesbeslissende thuiswedstrijd reeds volledig uitverkocht.
  Nu maar hopen dat het niet gaat vriezen, zodat men op 19 januari ( aanvang 11:00 uur ) kan roepen:" It sel heve"